Bemutatkozás

A Dinnyési Templomkert Hagyományőrző- és Turisztikai Központ Gárdony város Dinnyés településrészén, a Dinnyési Fertő madárvédelmi rezervátum szomszédságában elhelyezkedő kulturális központ.

A dinnyési Katolikus Templom oltalmában lévő épületegyüttes a régió legnagyobb, különleges akusztikával rendelkező szabadtéri színpadából, egy hangulatos központi fogadó épületből, és a jellegzetes, madárszárnyat formáló kapuépületből áll.

Feedek
Megosztás
2012. szeptember 27.
HOGY LEHET KIVÁLTANI AZ ŐSTERMELŐI IGAZOLVÁNYT?

RÖVID ÖSSZEFOGLALÁS:

Az őstermelői igazolvány kiváltásának menete a tókörnyéki településeken:

Dózsa Márta falugazdász minden kedden 14-15 óráig a Gárdonyi Könyvtárban, minden csütörtökön 14-15 óráig az Agárdi Könyvtárban van.
1.
Be kell menni hozzá személyesen, vinni kell a személyi igazolványt, lakcímkártyát, adóazonosító kártyát, valamint ha szántóföldön és nem a saját kiskertben történik a termelés, akkor a szántóföld helyrajzi számát és a terület nagyságát is kérdezni fogja (nem kell hozzá külön okiratot vinni, elég, ha tudja az adatokat). 2000 Ft ellenében kiállítja az őstermelői igazolványt.
2.
A kiállított őstermelői igazolvánnyal, személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával, adóazonosító kártyával, be kell menni az APEH-ba Székesfehérvárra, ott kiváltani egy adószámot. (Székesfehérvár, Mátyás király krt 4/B. Nyitvatartás: H:8-18, K:8-12, Sz:14-18, CS:8-12, P:8-11) Előre le lehet tölteni a nyomtatványt (12T101) a www.nav.gov.hu -n vagy az APEH-ben, helyben kitölteni.
3.
Az adószámmal és az őstermelői igazolvánnyal egy nyomtatványboltban /papírboltban (pl Gárdonyban a papírboltban) venni kell egy nyugtatömböt. (lehet venni számlatömböt is - ez arra kellhet, ha a vevő ÁFÁS-s számlát szeretne kapni az őstermelőtől)

KÉSZ
. Így már lehet árulni, évi 600.000Ft -ig adómentesen. Az őstermelői igazolványban van egy betétlap, oda be kell írni, hogy mennyi árut adott el adott időszakban az őstermelő. Ha nem éri el a 600.000Ft-ot éves szinten, akkor semmi dolga nincs a fent leírtakon kívül.

 

Kinek érdemes kiváltani az igazolványt ?

Akinek van főállása, vagy nyugdíjas. Mivel így nem kell semmilyen többletköltséggel számolnia, nem kell járulékokat fizetnie, azaz csak a fent említett egyszeri költséggel, illetve az egyszeri utánajárással kell kalkulálnia.

Miért érdemes kiváltani az igazolványt?

Így hivatalosan is árulhat minden termelői piacon/piacon. Mivel Dinnyésen minden hónapban lesz egy ilyen piac, hosszútávon biztosan megéri az egyszeri utánajárás és a pár ezer forintos befektetés. Több hasonló piac működik  a környéken, valamint Székesfehérváron is.

2012. szeptember 27.
AZ ELSŐ HELYI TERMELŐI PIACUNKRÓL

„Nem elég útra lelni, az úton menni kell!” Váci Mihály

Szeptember 8-án megtartottuk Dinnyésen az első helyi termelői piacot. Köszönjük a sok vásárlónak, hogy eljöttek és ezzel alátámasztották elképzelésünk létjogosultságát: szükség van a régi, hagyományos piacra. A további alkalmainkon is nagy szeretettel és egyre bővülő kínálattal várjuk az idelátogató tókörnyéki lakosokat.

október 13.

november 11. (ez kivételesen vasárnap, mivel nov.10. munkanap)

december 8.


Továbbra is várjuk őstermelők és kistermelők jelentkezését 40 km-es körzetből.

Bővebb információ: 30/901-1973

2012. szeptember 1.
ELSŐ HELYI TERMELŐI PIAC DINNYÉSEN

szeptember 8-án 7-12-ig

Jó hangulatban, szép környezetben, barátságos gazdákkal, finom termékekkel! A vásár közben népzene szól, a kicsiket gyerek játszó kuckó várja!

Garantáltan hazai őstermelők és feldolgozók, hazai termékek, reális árak várják a vásárlókat.


A kínálatból: zöldség, gyümölcs, savanyúság, lekvár, méz, füstölt húsok, pékáru, tej, tejtermék, kecskesajt, házi tészták, szörpök, fűszerek és sok más hazai finomság.

A gazdák és a szervezők szeretettel várnak mindenkit!

Bővebb információ: 30/901-1973

A piac fővédnöke: Klauszné Klement Mária

Együttműködő partnerünk: a Helyi Erőforrás Kft.

 

További alkalmak: október 13. november 10. december 8.

azaz minden hónap második szombatján!

„Több, mint piac”