Bemutatkozás

A Dinnyési Templomkert Hagyományőrző- és Turisztikai Központ Gárdony város Dinnyés településrészén, a Dinnyési Fertő madárvédelmi rezervátum szomszédságában elhelyezkedő kulturális központ.

A dinnyési Katolikus Templom oltalmában lévő épületegyüttes a régió legnagyobb, különleges akusztikával rendelkező szabadtéri színpadából, egy hangulatos központi fogadó épületből, és a jellegzetes, madárszárnyat formáló kapuépületből áll.

Feedek
Megosztás
2012. július 15.
ANNA NAPI FŐZŐVERSENY JÚLIUS 21-ÉN

Minden vállalkozó kedvű dinnyési és tókörnyéki csapatot szeretettel várunk az Anna napi főzőversenyre július 21-én. A verseny már nemzetközi lesz, egy francia csapatunk is lesz:) francia népi bogrács-étellel.

Főzőverseny részletei:
5 fős csapatok nevezését várjuk, a kedvenc népi bográcsételünk a cím, saját anyagból, eszközzel és gázpalackkal lehet főzni. 1000ft a szimbolikus nevezési díj, ezzel a rendezvény fellépőit támogatjuk. 15 kis kóstolójegyet árulunk csapatonként az érdeklődő vendégeknek, amellyel szavazni lehet az ételekre. A kóstolójegy egy pici adag étel kóstolására jogosít, aki leadja nálatok a jegyét, az kap egy kis adagot tőletek, majd szavazhat. A meghívott séfünk pedig szakmai szempontok alapján értékeli majd a műveket. A vándor fakanál díj a legjobb csapathoz kerül! 13 órakor lesz a tálalás és az eredményhirdetés. Egy jó csapatnév is kell majd!
Jelentkezni előzetesen: 30-901-1973

2012. július 13.
ANNA NAPI GYÜMÖLCSÜNNEP

JÚLIUS 21-én 10 órától ismét, immár harmadszor Anna napi Gyümölcsünnep a Központban.

Mindenkit szeretettel várunk! Lesz itt jó hangulatú kocsikázás Tóth Gyuri bácsival és a Dinnyési Táncosokkal, Zsongós kézműveskedés, gyümölcs és lekvárvásár, lekvárfőzés bemutató az Iglicés asszonyok jóvoltából, főzőverseny. A főzőversenyre 5 fős csapatokat várunk . (Jelentkezés 30/901-1973) A főzőversenyben mindenki lehet zsűri, aki kóstolójegyet vált. Döntsük el együtt, ki a legjobb csapat, azé lesz a vándor fakanál-díj!15 órától a Pákozdi Néptánccsoportok, az Abajka Citerazenekar és az Alcsútdobozi Cifrázók műsora. 16:45-kor tombolahúzás, 17 órától Olasz Etelka mesemondó egy órája (mesék kicsiknek- népmesék és nagyoknak - pajzán népmesék). 18 órától helyi borok kóstolója, bemutatója kóstolójeggyel, 19 órától a Folkmanushowk fergeteges táncbemutatója, majd táncház...

Csak ezen a napon megtekinthető kiállítás: a Fehérvári Csipkebokor Alkotókör vert csipke csodái

Egész nap gyümölcs-, lekvár-és kézműves vásár

Bővebb info:

http://www.gardony.hu/uj/htm/programok.php?id=5982

2012. július 13.
VIZES NAPKÖZIS TÁBOR DINNYÉSEN!

Július 16-20-ig vizes napközis táborra várunk 6-14 éves gyerekeket!

Bővebb info és jelentkezés: 30/901-1973

Részletek: http://www.gardony.hu/uj/htm/hirek.php?id=5980